ODRŽAN SASTANAK S MOTO KLUBOM “WILD RIDERS GOLDTOWN”

GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE UDRUGA
7. siječnja 2019.
NAJAVA 15. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA ZLATARA
14. siječnja 2019.

Na inicijativu udruge Moto klub “Wild riders Goldtown”, u srijedu 09. siječnja u uredu gradonačelnice održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici udruge te gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Cilj sastanka bio je upoznati se s radom i ulogom udruge te planovima za daljnji rad. Udruga je osnovana sa svrhom poticanja i promicanja moto sporta u Zlataru, Krapinsko zagorskoj županiji i Republici Hrvatskoj. Udruga također poduzima i mjere za masovno uključivanje djece i mladeži oba spola u moto sport, potiče vrhunsko sportsko stvaralaštvo, promiče odgojne funkcije motociklizma kao sporta, sportskog ponašanja, međusobnog razumijevanja, tolerancije i odgovornosti svih članova udruge te zagovara nultu toleranciju prema nasilju u sportu i svakoj vrsti ovisnosti. Članovi udruge pojasnili su da je bajkerstvo način života koji podrazumijeva karakterističan način odijevanja i sustav društvenih vrijednosti, te kako su im motocikli hobi u smislu vožnji i širenja pozitivne energije te opuštanja od svakodnevnog stresa.

Na sastanku se razgovaralo o djelovanju udruge i promociji Grada Zlatara na brojnim moto susretima u 2018. godini, o predrasudama javnosti prema bajkerima, članstvu u udruzi i hijerarhijskoj organizaciji, humanitarnom djelovanju te planovima za rad u 2019. godini. Udruga u 2019. planira mnoge aktivnosti, a između ostalih želja im je postaviti izložbu u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar na kojoj bi izložili slike, poeziju i kolekcionarske motocikle članova udruge. Također, iskazali su namjeru za organizacijom dva natjecanja i akcije “motomrazovi” u Zlataru, te uključivanje u Dane kajkavske riječi i drugo.

Članovi udruge uručili su gradonačelnici priznanje za nesebičan doprinos pri ostvarenju ciljeva udruge u 2018. godini te prigodan poklon.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek zahvalila je udruzi na dobroj suradnji te obećala daljnju podršku.

 

Odgovori

Dokumenti