Održan treći od tri sastanka na projektu “Ivanščica za bolje sutra”

ivancicaTreći četverodnevni sastanak na projektu “Ivanščica za bolje sutra” održan je od prošlog četvrtka od nedjelje u Ivancu, Zlataru i završno na prirodnoj granici, planini Ivanščici. U nedjelju je održano druženje na planini Ivanščici u kojemu je sudjelovalo tristotinjak gostiju i drugi prisutni sudionici koji su se tamo našli, a nevezano uz projekt “Ivanščica”.

Na trećem četverodnevnom sastanku sudjelovali su gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak sa svojom zamjenicom Jasenkom Auguštan Pentek, zamjenik gradonačelnika Ivanca Čedomir Bračko, pročelnica za financije Grada Ivanca Maja Darabuš te drugi zaposlenici obaju gradova koji su svoje napore uprli ka konačnom rješenju problematike projekta. S obzirom na dugu formalnu proceduru u bratimljenju gradova, odlučeno je da se samo bratimljenje neće desiti u sklopu projekta (budući da se do kraja projekta, 22.9., ne stignu organizirati sjednice gradskih vijeća u oba grada), već će to ostati za kasnije, a u sklopu projekta će se potpisati važan dokument, jedinstveni podupirajući akt za suradnju gradova Zlatara i Ivanca kojim će se utemeljiti fond za razvoj Ivanščice na kojeg će svojim projektnim prijedlozima moći aplicirati organizacije, udruge i ustanove s oba grada kako bi realizirali svoje projektne ideje.

Detalje o projektu, završnom sastanku i druženju možete pročitati na stranici Zlatarske udruge mladih: http://www.gradzlatar.eu/

Odgovori

Dokumenti