ODRŽANA PRVA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA GRADA ZLATARA 2014. – 2020.

U srijedu, 26. studenoga 2014. godine, u Gradskoj vijećnici je održana prva radionica vezana uz izradu Strategije razvoja Grada Zlatara 2014. – 2020. godine. Radionicu je organizirala Zagorska razvojna agencija koja će spomenutu strategiju i izraditi, a voditelj radionice bio je Alen Hutinović, mag. geogr.

Na radionici su iznesene općenite informacije o svrsi izrade strategije, njezinoj strukturi te je prezentirana osnovna analiza stanja za izradu razvojne strategije s naglaskom na SWOT analizu. Radionici se odazvalo četrdesetak građana koji su po završetku prezentacije ispunili pripremljeni anketni upitnik koji će pomoći u daljnjoj izradi strategije.

Strategija razvoja važna je jer predstavlja temeljni dokument za prijavu na sve fondove Europske Unije. Proces izrade strategije razvoja, a od čega ovisi i kvaliteta strategije, podrazumijeva partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora koji će zajedno odrediti viziju, ciljeve i smjernice lokalnog razvoja za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Zagorska razvojna agencija predvidjela je nekoliko radionica, a informacije o održavanju sljedeće radionice moći ćete naći na internet stranicama Grada Zlatara.

Sve materijale s prve radionice možete preuzeti u nastavku, a svoje komentare možete slati na grad@zlatar.hr ili alen@zara.hr.

SWOT analiza – Zlatar

OA – Zlatar

Odgovori

Dokumenti