ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA MIPOS III VOL. II

U petak, 25.08.2023., održana je uvodna konferencija projekta MIPOS III vol. II financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16) te predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe.

Projekt MI POmažemo starijima III vol. II provodi se u partnerstvu Grada Zlatara, Udruge invalida Bedekovčina, Gradskog društva Crvenoga Križa Zlatar, Gornjostubičke udruge Lipin cviet te obaveznih partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Donja Stubica te Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Zlatar Bistrica. Nositelj projekta je Grad Zlatar.

Projektom je zaposleno 30 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem na period od 6 mjeseci za pružanje potpore i podrške krajnjim korisnicima, odnosno starijim i nemoćnim osobama s područja Krapinsko-zagorske županije. Svaka zaposlena žena skrbi će o minimalno 6 korisnika, a osim aktivnosti vezanih uz poboljšanje kvalitete života korisnika, na mjesečnoj razini korisnicima se dostavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine. Projektne aktivnosti pridonose povećanju kvalitete života za 181 osobu starije životne dobi i nemoćnu osobu. Projekt pridonosi smanjenju socijalne isključenosti i osamljenosti te će se uvelike smanjiti institucionalizacija, tj. više krajnjih korisnika će ostati u svojim domovima.

Cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz istovremeno poboljšanje kvalitete života starijih i nemoćnih na slabije razvijenom području Krapinsko-zagorske županije. Projektom će se zaposliti žene koje spadaju u ranjive skupine kako bi pružale podršku i pomoć osobama starije životne dobi i nemoćnim osobama kojima je takva potpora potrebna. 

– Svima je poznato da smo ovaj projekt provodili zajednički, kao nositelj projekta bio je Grad Zabok, a budući da su promijenjeni uvjeti natječaja, sporazumno smo razdijelili projekt na dva područja kako bi obuhvatili što više korisnika, ali isto tako da se što više žena zaposli – objasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek dodajući kako se projekt provodi na području 12 jedinica lokalne samouprave, a to su Zlatar, Bedekovčina, Budinščina, Gornja Stubica, Hraščina, Konjščina, Mače, Marija Bistrica, Mihovljan, Zlatar Bistrica, Radoboj i Lobor. 

Ispred Zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Krapina, nazočnima se obratila Vesna Hriberski koja je izvijestila da je po natječaju “Zaželi” na području KZŽ realizirano 11 projekata. 

– Kroz te projekte je zaposleno 208 žena i uključeno 1270 korisnika. Ukupna vrijednost tih projekata je 1.400.000 eura, a njihova posebna vrijednost je da pružaju mogućnost zapošljavanja teže zapošljivim. Pod težom zapošljivošću smatraju se razne stvari, od lošije prometne povezanosti, do neke osobne situacije. Također, pružena je pomoć korisnicima u njihovim domovima i to je ta posebna vrijednost jer smo se kroz provođenje tih projekata svi uvjerili koliko to znači krajnjim korisnicima. Osim te fizičke pomoći, njima je posebno važna ona duhovna, to da ih netko posjeti. Imam potrebu naglasiti da se kroz ovakve projekte prvenstveno razvijamo mi kao društvo. Gradovi i općine, udruge, državna uprava i ostali, postajemo osvješteniji o potrebama pojedinih članova našeg društva. Naravno, bilo je izazova, no sve se uspješno rješavalo – poručila je Hriberski i poželjela Gradu puno uspjeha u provedbi projekta. 

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 196.850,49 EUR, a razdoblje provedbe projekta je 13.3.2023.-13.11.2023.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti