ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MIPOS III vol. II

Projekt “MIPOS III. Vol. II – Mi pomažemo starijima III. Vol. II.” na području Zlatara došao je kraju, a u utorak, 7. studenoga, održana je završna konferencija projekta, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt je ugovoren u ožujku ove godine, a provedba na terenu je krenula u svibnju. Partneri su Gradu u ovom projektu bili su Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Zlatar Bistrica i Područni ured Donja Stubica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina, te udruge Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, Gornjostubička udruga Lipin cviet i Udruga invalida Bedekovčina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 196.850,49 eura, a njegova provedba službeno završava 13. studenoga. 

-Projekt se provodio na području 12 jedinica lokalne samouprave, odnosno, na području grada Zlatara, te općina Bedekovčina, Budinščina, Gornja Stubica, Hrašćina, Konjščina, Mače, Marija Bistrica, Mihovljan, Zlatar Bistrica, Radoboj i Lobor. Zaposleno je 30 žena koje su pružale pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Kroz projekt je prošlo 187 korisnika kojima je, kako se pokazalo, od samog obavljanja kućanskih poslova, bitnije da imaju nekoga tko ih posjeti, tko s njima može porazgovarati i s njima podijeliti neku toplu riječ – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek.

    Predstojnik ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić,  rekao je da ovaj projekt proizlazi iz programa Vlade koji je osmišljen 2016. godine s ciljem zapošljavanja žena. Dosad su provedene tri faze projekta “Zaželi” i ukupno je financirano čak 1184 projekata. Više od 22.500 žena pružalo je uslugu podrške i skrbi za gotovo 130.000 starijih i nemoćnih – istaknuo je Vukmanić pa dodao da projekt “Zaželi” sada ide u četvrtu fazu.


    Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
    Grad Zlatar

    Comments are closed.

    Dokumenti