ODRŽANO 6. GLJIVARENJE V ZLATARSKOM KRAJU

GLJIVARSKI KVIZ U ZLATARU – IVANČANI POBJEDNICI

Premda vrijeme u subotu nije bilo naklonjeno gljivarima, zlatarsko Gljivarsko društvo „Medenka“  zadovoljno je ovogodišnjim šestim Gljivarenjem v zlatarskom kraju. Kod lovačkoga doma LD „Zajček“ u Martinščini okupilo se oko 300 gljivara i ljubitelja gljiva iz 13 društava. Pozdravila ih je zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek, zaželjevši im sreću u skupljanju gljiva u šumama na padinama južnoga dijela Ivanščice. Uz nju i predsjednik Gradskoga vijeća, Krunoslav Klancir, i predsjednik „Medenke“ Avelin Fijačko. Na daterminatorskome stolu našlo se 75 vrsta gljiva, koje je determinirao, uz stručno predavanje, Branko Bartolić, predsjednik  Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza (HMGS), inače determinator mentor za gljive. Nakon predavanja održano je i tročlano ekipno natjecanje gljivara u kategoriji “Najviše prepoznatih vrsta gljiva”. Naime u 10 minuta trebalo je prepoznati 25 ponuđenih vrsta gljiva. Najuspješniji su bili predstavnici GD Ivanec, koji su na dar dobili drvenu skulpturu gljive, rad Jurice Petrića, člana GD „Medenka“ iz Zlatara, kao i članovi drugo i treće plasirane ekipe odnosno GD Smrčak iz Čakovca i Udruge gljivara Kraljevka iz Gline.

Dakako, gljivari su se pobrinuli i za prigodan slastan jelovnik. Doručak –  pečena jaja s gljivama, a za ručak gljivarski kotlić i kotlovina s gljivama. I tražila se „porcija“ više! ( Željko  Slunjski )


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti