POČELI PROLJETNI DANI KULTURE

Izložbom likovnih radova učenika zlatarske i belečke osnovne škole, te polaznika Dječjega vrtića „Zlatarsko zlato“, o temi „To je moj zlatarski kraj“, u subotu, 9. travnja, u Galeriji izvorne umjetnosti počeli su ovogodišnji Proljetni dani kulture. Radove je izložilo 17 polaznika vrtića i 32 osnovca. Organizator je Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića čija je ravnateljica, Gordana Valjak, pozdravila sve sudionike, posebice zahvaljujući izlagačima i njihovim učiteljima odnosno odgojiteljicama. Zahvalnost  se odnosi i na članice Udruge žena Zlatar koje su organizirale sada već tradicionalnu izložbu „Šareni Vuzem v Zlataru“, o čemu je govorila i zahvalila predsjednica Ana Kudelić. Obje izložbe otvorila je predsjednica Gradskoga vijeća Danijela Findak i mogu se razgledati do 18. travnja. Kao što na otvorenje reče Gordana Valjak,  prikupljeno je znatno više radova nego što ih je moguće izložiti na zidovima Galerije, što je, dakako, pohvalno.

U prigodnom glazbenom programu sudjelovali su najmlađi Julija Šaka (violina), Leona Vujica (klarinet), Leon Čleković (tamburica) i učitelj glazbene kulture u zlatarskoj OŠ, Matija Vučković.

Istodobno u Belcu se održavaju  Dani otvorenih vrata tamošnjeg KUD-a, a u srijedu, 13. travnja, organizira se radionica  izrade pisanica, s početkom u 18 sati. Za 21. travnja u zlatarskoj Galeriji   najavljena je  izložba slika i skulptura studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. I tako gotovo svakoga dana po sadržaj, sukladno sloganu  organizatora  „odvoji vuru za kulturu“. Manifestacija  će završiti 1. svibnja, organiziranim pješačenjem na Majer, što je dio projekta „Živjeti zdravo“. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti