POSJET STARIJIM UMIROVLJENICIMA

Udruga umirovljenika Zlatar, u kojoj su organizirani ne samo umirovljenici s područja grada  Zlatara, nego i susjednih općina Lobor i Mače, njeguje običaj da o blagdanskim božićnim danima posjećuje svoje starije članice i članove, ali i ne samo njih. Pri tom im daruju blagdanski dar s osnovnim živežnim namirnicama i sezonskim voćem. Riječ je  o donacijama trgovačkih kuća koje imaju svoje prodavaonice u Zlataru i Maču (Konzum, Trgocentar,Trgostil, Super Preis, Kralj d.o.o., BAMT Mače), a dio darova Udruga kupuje iz svojih skromnih sredstava.

Predstavnici Udruge posjećuju ih u njihovim kućama, bez prethodne najave, i posjećeni se, dakako,ugodno iznenade na neočekivanu posjetu. Među njima i najstarija članica, Lojzika Turk, rođena 1931. godine, a najstariji član, Cane Kirioski, ima 95 godina i smješten je u zlatarskome Domu za starije osobe „Orhideja“. Nije se zaboravilo i na obiteljski smještaj Petrinec, u kojemu je smještena najstarija sugrađanka Slava Koren, kojoj je 101 godina. Posjetu se iznenadila i dugogodišnja članica Vera Pozaić (1932.), prva Zlatarščanka koja se liječila od COVID-19 virusa u zabočkoj bolnici. Umirovljenički dar stigao je i obitelji Bolšec, koja živi u teškim socijalnim uvjetima i kojima Grad Zlatar želi pomoći provedbom humanitarne akcije. I to nisu sve adrese, jer ima ih u Vižanovcu, Belcu, Maču, Loborskom Završju…a tajnica Udruge, Ana Vidović, pokucala je i na vrata Štefice Šrajbek u loborskome naselju Velika Petrovagorska. (Željko Slunjski)

            


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti