Postavljeni radari sa sustavom upozorenja brzine kretanja

IMG_3412U cilju povećanja sigurnosti prometa i smanjenja brzine kretanja automobila kroz mjesto, posebno uoči početka školske godine, u centru Zlatara postavljeni su preventivni radari sa sustavom upozorenja brzine kretanja.
IMG_3409Jedan je postavljen u Sajmišnoj ulici dok druga dva u Zagrebačkoj ulici, na križanju s ulicom Vladimira Nazora koja vodi prema osnovnoj školi. Ova točka posebno je opasna za pješake i bicikliste, jer je riječ o dionici ceste na kojoj nesavjesni vozači vole povećati brzinu, iako je ograničenje na 40 km/h, što jasno pokazuje i prometni znak uz cestu. Uz preventivni radar na tom dijelu bit će ugrađene i trepereće led diode u asfalt.
Još jedan dugogodišnji problem vezan uz promet u centru mjesta trebao bi se riješiti kod poslovnica Zagrebačke bake i FINE. Na inicijativu gradonačelnika održan je sastanak s predstavnicima poslovnice banke, te je dogovoreno da Zagrebačka banka i FINA iznađu rješenje za asfaltiranje parkirališta ispred njihovih poslovnica, gdje se vrlo često stvaraju velike gužve, čime je smanjena sigurnost svih sudionika u prometu, posebno onih koji vode djecu u obližnji vrtić i jaslice.

Odgovori

Dokumenti