POZIV NA 2. ZLATARSKU BICIKLISTIČKU UČILICU

Društvo Naša djeca grada Zlatara, Grad Zlatar i PP Zlatar Bistrica i ove godine organiziraju 2. Biciklističku učilicu pod motom “Bicikl je voziti lako, ako znaš kako” s ciljem edukacije djece o pravilnom kretanju biciklista u prometu.

Održat će se 9.10.2022. u Parku hrvatske mladeži u Zlataru s početkom u 15 sati. Namijenjena je djeci od 9 do 14 godina, a uključuje teorijski i praktični dio. Teorijski dio održat će se u parku, a uključuje predavanje policijskih službenika o pravilima ponašanja biciklista u prometu, o opasnostima u prometu i najčešćim greškama koje su uzrok prometnih nesreća. Praktični dio obuhvaća vožnju na poligonu u parku uz semafore i razne prepreke te vožnju zlatarskim ulicama uz pratnju policijskih službenika.

Za mlađe uzraste od 9 godina u pratnji roditelja će biti osiguran mini poligon za zabavnu vježbu uz igru.

Za sudjelovanje treba obavezno ispuniti prijavnicu do 07.10.2022., a ona se može popuniti u PP Zlatar Bistrica ili zatražiti na broju 098/251-591. Svaki sudionik će prijavom automatski sudjelovati i u tomboli s vrijednim nagradama, a nagrade su:

  • bicikl,
  • tablet,
  • prijenosni punjač za mobitel,
  • 2 paketa koja sadrže ruksak, kacigu i bidon,
  • svako dijete koje sudjeluje će dobiti kapu.

Djeca na Biciklističku učilicu dolaze biciklima uz obavezno nošenje kacige i pratnju roditelja. Na kraju će svi sudionici dobiti i priznanja za sudjelovanje.

Projekt će se ove godine provesti i u Gradu Oroslavje, a planirano je da će se iduće godine proširiti i na cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. Važnosti projekta svjedoči i činjenica da je ostvario potporu na javnom pozivu Ministarstva unutarnjih poslova za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2022. godinu.

Mudro je ponavljati prometne znakove i propise, kako bi svi zajedno bili što sigurniji u prometu, a uz igru i druženje zanimljivije se uči!

Sve ostale informacije o 2. Biciklističkoj učilici mogu se dobiti na broju 098/251-591.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti