PREDSJEDNICA RH ORGANIZIRA PRIJEM ZA DOBROVOLJNE DARIVATELJE KRVI

U utorak, 19.11.2019. u 15 sati predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović organizira prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su u 2018. godini krv darovali 100 puta. U toj prigodi biti će odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski: Ivan Groš iz Zlatara, Zvonko Kudelić iz Zlatara te Zlatko Gjurek iz Zlatar Bistrice.

U mjesecu listopadu predsjednica RH odlikovala je Zdravka Kukeca i Božidara Zajeca iz Konjščine te Vladimira Majera iz Novog Golubovca.

Krešo Hitrec i Darko Hitrec, iz Zlatara, koji su krv darovali 100 puta u 2019. godini će se predložiti za isto priznanje državnom protokolu. Također, Ivica Bartol iz Budinšćine te Branimir Bajs koji krv daruje u Zlatar Bistrici, ali je nadležnost ureda iz Donje Stubice.

Zlatko Gjurek primio je Plaketu općine Zlatar Bistrica, također Zvonko Kudelić i Ivan Groš Plaketu grada Zlatara, dok će se za dva darivatelja, Darka i Krešu Hitreca, uputiti prijedlog gradskom vijeću za dodjelu Plaketa u 2020. godini. Ivica Bartol će biti preedložen za priznanje općine Budinšćina, Božidar Zajec i Zdravko Kukec općini Konjščina te Vladimir Majer općini Novi Golubovec.

Iz područja na kojem djeluje društvo Crvenog križa, devet jedinica lokalne samouprave, u povijesti rada je ukupno, po osnovi humanog doprinosa dobrovoljnog darivanja krvi, odlikovano 33 građana, dok je njih 37 darovalo krv 100 puta.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti