Predstava „Oporuka“ oduševila građane Zlatara i okolice

oporukaU ispunjenoj zlatarskoj dvorani Sokolana „Amaterska dramska udruga Kaj“ iz Grdenaca pripremila je u petak 12. rujna posjetiteljima večer ispunjenu smijehom kroz  predstavu u kojoj su prikazati borbu jedne seoske obitelji za bolji život. Starije su podsjetili kako se nekad živjelo a mlade su upoznali sa životom njihovih djedova i baka u prošlim vremenima.

„Amaterska dramska udruga Kaj“  svoj rad i djelovanje započeli su prošle godine te posebice njeguju očuvanje kajkavskog govora i običaja, kako kroz glumu, tako i kroz autentičnost narodnih nošnji, te ostalih rekvizita prepoznatljivih za zagorski kraj.

Voditeljica, glumica i redateljica predstava je gospođa Đurđica Seleš koja je okupila oko sebe „družinu“ koji su pokazali nesumnjivu kvalitetu i ozbiljnost pri uvježbavanju i odigravanju predstava „Tužba“ i „Oporuka“. Do sada su već imali zapažene nastupe diljem Zagorja i šire posebice se ponose uspjehom na županijskoj smotri u kojoj su dobili same pohvale od stručnih osoba iz područja glumačkog amaterizma. Osim spomenutog županijskog nastupa sudjelovali su na niz manifestacija diljem Zagorja i šire gdje svojim upečatljivim i zanimljivim nastupima promoviraju naš Grad Zabok i Krapinsko-zagorsku županiju. Ovim putem pozivaju i nove članove da im se pridruže. Probe su redovito srijedom u prostorijama društvenog doma u Grdenima.

(Darko Fiket, tekst i foto)

Odgovori

Dokumenti