PREMINUO MARKO MALOČA

Iznenada je preminuo ugledni Zlatarščanin , umirovljeni sudac Županijskoga suda u Zagrebu, Marko Maloča. Na Hrvatskim lokalnim izborima 2017. godine, kao umirovljeni sudac, bio je kandidat HDZ-a Zlatar za zlatarskoga gradonačelnika.

Maloča je rođen  u selu Kijevu na području Grada Knina, 1946. godine, kao najstariji od devetero djece svojih roditelja. Završio je klasičnu (franjevačku) gimnaziju u Sinju. Nakon toga zaposlio se u Švicarskoj, kako bi zarađenim novcem mogao nastaviti daljnje školovanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine. Iste godine dolazi u Zlatar. Bio je sudac i predsjednik Prekršajnog suda u Zlataru, zatim od 1978. sudac  Općinskoga suda. Od 1999. do 2011. bio je  predsjednik Županijskog suda u Zlataru, a rukovodio je i cjelokupnom investicijom  gradnje  zgrade suda. Umirovljen je kao sudac Županijskoga suda u Zagrebu, 2015. godine.

         Po umirovljenju Marko Maloča , kao istinski domoljub, aktivirao se u aktivnostima zlatarskoga  HDZ-a. Bio je član Pastoralnog  vijeća Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru,desetljećima aktivan u Auto klubu Zlatar kao njegov dugogodišnji predsjednik,  u Udruzi Hrvatski domobran, te Planinarskom društvu Oštrc.

         U braku sa Zlatarščankom Mirom rođene su dvije kćeri, Andreja i Marija.

          Sućut obitelji izrazila je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek. Posljednji ispraćaj Marka Maloče bit će u petak, 26. srpnja, na zlatarskome groblju, u 17 sati. (Željko Slunjski)

                                                             


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti