PREMINUO PETAR KUTNJAK

U Zagrebu je u 89. godini preminuo ugledni glazbenik i pedagog Petar Kutnjak. Njegovo stvaralaštvo vezano je za prve godine Dana kajkavske riječi u Zlataru, posebice Festival  dječje kajkavske popevke. Godine 1972. orkestar zagrebačke Osnovne škole „Braća Ribar“, s dirigentom Petrom Kutnjakom, pratio je male izvođače, uz orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog pod vodstvom Vladimira Kranjčevića. Tri godine (1974.,1975. i 1976.)  u Zlataru je dirigirao Omladinskim tamburaškim ansamblom „Knežija“. Godine 1974. pripremio je za snimanje LP ploču s odabranim skladbama dotadašnjih festivala, koja je predstavljena dvije godine poslije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Te 1976. vokalna skupina ansambla Knežija izvela je u Zlataru Kutnjakovu  popevku „Bregi moji“ na stihove  učenika Zdenka Kralja.

Na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini u razdoblju od 1967. do 1980. izvedeno je  šest popevki Petra Kutnjaka. Ispraćaj je u petak, 20. siječnja, u zagrebačkom Krematoriju. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti