PREMINUO VIDISLAV KIŠ ŠAULOVEČKI

Noćas je u svojoj omiljenoj višestoljetnoj kamenoj gradini Ščrbinec kraj Zlatara, shrvan bolešću,  preminuo umirovljeni odvjetnik Vidislav Kiš Šaulovečki, rođen 1960. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Praksu odvjetničkog vježbenika započeo je  1984. u odvjetničkim uredima  Mokrović-Uhlir u Zagrebu i Vladimr Arko u Dugom Selu. Po završetku vježbeničke prakse položio je pravosudni ispit . Kraće vrijeme radio je kao  voditelj pravne službe vanjsko- trgovačke tvrtke KOOPEXPORT Zagreb, a  s danom 15.3.1990. upisan je u Imenik odvjetnika Odvjetničke  komore Hrvatske sa sjedištem ureda u Zlataru.

Vidislav Kiš Šaulovečki od početka je , kao aktivni član Hrvatske demokratske zajednice, bio uključen u političke promjene u Hrvatskoj, obnašajući niz dužnosti.  Član je  Hrvatske demokratske zajednice od 1990. godine  i niz godina obnašao je  dužnost predsjednika Ogranka i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Zlatar.

Od  5.lipnja 1990. bio je  predsjednik Društveno – političkog vijeća  ondašnje Skupštine općine Zlatar Bistrica,član njezina predsjedništva, odbornik za zaključivanje brakova u Matičnom uredu Belec, 1993. predsjednik Gradskog vijeća Zlatara, zamjenik gradonačelnika Grada Zlatara, 1997. predsjednik Gradskog vijeća Grada Zlatara, član Županijskog poglavarstva KZŽ od 10. srpnja 1997. Jedan je od obnovitelja  „Družbe Braća Hrvatskog zmaja“ gdje je  obnašao dužnost zamjenika meštra dobročinstva . Nositelj je  srebrnog odličja za zasluge pri obnovi i radu Družbe. Također jedan je od jedan od osnivača Društva za obnovu i zaštita crkve Svete  Marije Snježne u Belcu, osnovanog 1994. godine, u kojemu je bio predsjednik Upravnog odbora i jedan je od zaslužnih za temeljitu obnovu crve Sv. Marije Snježne u Belcu.   Posljednji ispraćaj bit će u petak, u 16 sati, na groblju u Belcu. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti