PROJEKT “JEDNAKE MOGUĆNOSTI SVIMA – ZA BOLJU BUDUĆNOST HRVATSKOG ZAGORJA”

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi EU projekt „Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Glavni cilj projekta jest povećati mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba* i pripadnika marginaliziranih skupina.
Cilj projekta se između ostalog, ispunjava provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, odnosno organizacijom provedbe programa prekvalifikacija i osposobljavanja za ciljnu skupinu** u institucijama koje provode tu djelatnost (srednje škole, pučka otvorena učilišta… s područja KZŽ) Važno je napomenuti kako nakon formalne verificirane edukacije polaznici stječu diplomu, odnosno kvalifikacija se upisuje u radnu knjižicu. Edukacija je za polaznike potpuno besplatna, kao i putni trošak odlaska i povratka s edukacije (isto je osigurano financijskim sredstvima projekta).

GDCK Krapina trenutno je u procesu prikupljanja informacija o tome koji se programi za prekvalifikaciju nude u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također smo u procesu identifikacije zainteresiranih osoba – kandidata formalnih verificiranih edukacija, a kako bismo do jeseni mogli oformiti grupe i započeti s edukacijom.

Zainteresirane osobe mogu se javiti u Crveni križ Krapina radi evidencije i daljnjih dogovora.
 
*Dugotrajno nezaposleni su: (1) osobe do 25 godina starosti koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 6 mjeseci bez prekida; odnosno (2) osobe starije od 25 godina koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 12 mjeseci bez prekida. Trajanje nezaposlenosti dokazuje se potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno potpisivanjem izjave o nezaposlenosti.
**Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe i pripadnici marginaliziranih skupina s prebivalištem/boravištem u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukoliko je sudionik pripadnik marginalizirane skupine (invalid, liječeni ovisnik, primatelj zajamčene minimalne naknade…), u tom slučaju ne mora biti dugotrajno nezaposlen, već samo nezaposlen.

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti