PROSLAVLJEN 180. ROĐENDAN ZLATARSKOGA ŠKOLSTVA

U sklopu Dana kajkavske riječi u četvrtak na večer u sportskoj dvorani zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića svečano je obilježena 180. obljetnica zlatarskoga školstva. Kroz dugu povijest pučkoga školstva, koja se veže za 1842. godinu i Hrvatski narodni preporod, brojne roditelje, učenike i uzvanike proveo je ravnatelj prof. Marijan Posarić, spominjući mnoge važne događaje i osobnosti, od prvoga učitelja Ladislava Kutnjaka, početka osmogodišnjega školovanja 1953., osnutka područnih škola u Donjoj Batini i Martinščini, promjena imena škole, priključivanja škola u Loboru i Belcu zlatarskoj … do današnjih dana, kada škola ima 355 učenika. Sudionike svečanosti u školskoj sportskoj dvorani pozdravila je i dožupanica Jasna Petek uručivši ravnatelju Zahvalnicu KZŽ.

-I sama sam bila učenica ove škole i uz nju me vežu mnoge uspomene iz djetinjstva. Veseli me svaki put ponovno doći, a posebno me veseli svaki napredak, sve ono što ukazuje na rast kvalitete kako programa i materijalnih uvjeta, tako još i više učenička postignuća i vrijedni rezultati kojima se ime ove škole i našeg grada pronose ne samo u Hrvatskoj, već zahvaljujući i raznim međunarodnim projektima, i diljem Europe- naglasila je, među ostalim, gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek u svojoj pozdravnoj riječi.

Najuspješnijim učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na raznim natjecanjima uručene su prigodne nagrade. Svečani efektni program s učenicima su pripremili njihovi učitelji.

-Naš posao nije samo obrazovni nego i odgojni. Želimo biti škola u kojoj se sva djeca osjećaju dobro i škola u kojoj ćemo ih u ovo nemirno doba, doba političkih i gospodarskih kriza, narušenog mentalnog zdravlja, nedostatka vremena i prisne komunikacije, odgajati i usmjeravati, osnaživati prijateljstvo i suradnju i pomagati im – zaključio je ravnatelj Posarić. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti