RETROSEKTIVNA IZLOŽBA SLIKA IVANA SOKOLIĆA

Udruga umirovljenika Zlatar svake godine, u suradnji s Galerijom  izvorne umjetnosti, organizira po jedan likovni događaj. Ove godine opredijelila se za organizaciju retrospektivne izložbe slika svojega člana Ivana Sokolića, rođenog u Vukancu koji je od 1982. godine građanin Zlatara. Izložio je tridesetak slika, uglavnom ulja na staklu i radove slikane kombiniranom tehnikom. Njegovo likovno stvaralaštvo pripada svijetu izvorne umjetnosti, tzv. naivi, koja je danas gotovo nestala iz galerijskih prostora. Sokolićeva izložba privukla je veliku pozornost građana. Velikom zanimanju publike vjerojatno je pridonio i nastup Ženske vokalne grupe „Kajda“ iz Mača, koja već dugo nije nastupila u Zlataru. Izložbu , organiziranu u sklopu Proljetnih dana kulture, otvorila je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, kojoj su prisutni pljeskom čestitali na izboru za saborsku zastupnicu. Gradonačelnica je naglasila kako će dužnost gradonačelnice do kraja mandata obnašati volonterski.

Predsjednik Udruge umirovljenika Zlatara, Željko Slunjski, čestitao je članicama na ostvarenim uspjesima. Mirjani Štahan zvanoj Romantika na osvojenom prvom mjestu na 16. Babičinim kolačima u Krapini i izboru za zagorsku „najbabicu“, Biserki Hajdek na osvojenom trećem mjestu i Mariji Štahan kojoj je odlukom Gradskoga vijeća Zlatara dodijeljeno javno priznanje, Diploma Grada Zlatara, koje će joj biti uručeno na svečanoj sjednici 27. travnja.  Romantika i Biserka počastile su prisutne svojim nagrađenim kolačima.(Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti