SLIKE TOME PAVLEKA PRIVUKLE POZORNOST ZLATARŠČANA

Zlatarska gradonačelnica, Jasenka Auguštan Pentek, u utorak je u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti otvorila prvu samostalnu, ujedno i retrospektivnu, izložbu  Tome Pavleka. Član Udruge „Miljenko Mlakar“, rođen 1951. godine u Ratkovcu,  prvi se put likovno predstavio svojim sugrađanima, izloživši 32 svoja likovna rada nastala u vremenu od 1988. do današnjih dana. Predgovor u katalogu napisala mu je snaha, akademski likovno obrazovana Birgit Brlečić Pavlek, koja predaje likovnu kulturu u zlatarskoj Srednjoj školi i Osnovnoj školi Belec. I sama vrsna slikarica, naglasila je: „Slikarstvo Tome Pavleka  u svojem tradicijskom zaokretu, u kompozicijskoj harmoniji kao da proživljava  svoju kreativnu mladost, uspješno se noseći s vanjskim znacima vremena…Ukazala se napokon prilika  da se nakon 36 godina nominalno osvrne na svoja djela prve „retrospekcije“.

I ono što je najljepše u ovome likovnom događaju, veliki je odaziv publike. Šezdesetak sugrađana na otvorenju, čak je rijetka pojava  i u većim sredinama od zlatarske i na otvorenjima izložbi slika medijski poznatijih i afirmiranijih likovnih stvaralaca. U prigodnom programu nastupili su Davor Petrak iz Kostela, sa autorskim kajkavskim pjesmama uz gitaru, i sa svojim kajkavskim stihovima zlatarska pjesnikinja Dragica Reinholz. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti