SLJEMENSKE POBJEDE TOME VALJAKA

Tomo Valjak, talentirani trinaestogodišnji učenik zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, niže skijaške pobjede. Tako je 12. veljače, u  konkurenciji 34 skijaša iz 12 europskih zemalja, pobijedio na ovogodišnjem FIS Children Zagreb, postavši najuspješniji  slalomaš  u kategoriji  U14 boys. Natjecanje je održano na Sljemenu. Vožene su dvije utrke u kojima je Tomo ostvario najbolje vrijeme prve vožnje, te drugo vrijeme druge vožnje, sa ukupnom prednošću od 0,62 sekunde  ispred predstavnika iz Andore. Tako se talentirani Zlatarščanin našao na pobjedničkom postolju  i prvi puta doživio da je pri proglašenju rezultata svirana hrvatska himna.

Tomo je član Skijaškog kluba Zagreb, kojemu je ova sezona nadasve uspješna.  U siječnju je, također na Sljemenu, bio pobjednik  Kupa Mladost u kategoriji „mlađi kadeti“. Tada se na Crvenom spustu , na Elanovim skijama, natjecao u slalomu i veleslalomu i u obje discipline pobijedio.  Prošlu je sezonu, u ukupnom poretku , završio na 2. mjestu u svojoj kategoriji mlađih kadeta. Nastavi li ovakvim rezultatima, kao na Sljemenu, na kraju ove sezone mogao bi biti i na prvome mjestu i tako se naći u zviježđu najuspješnijih  mladih sportaša Hrvatske.

U međuvremenu sudjelovao je na međunarodnom natjecanju  44. pokal Loka u Sloveniji (Škofja Loka, Stari  vrh). Od 45 natjecatelja iz cijeloga svijeta  osvojio je 18. mjesto u veleslalomu i sedmo u slalomu. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti