SRCA MLADA VESELE SE

Subotnji popodnevni program „Zlatarske božićnice, u Parku hrvatske mladeži, organizator je nazvao „Srca mlada vesele se“, no mladih i njihovih srdaca nije bilo. Tome je, vjerojatno, pridonijelo i vrlo hladno vrijeme sa neugodnim sjevercem. No, Udruga žena Zlatar i Udruga osoba s invaliditetom KZŽ ostale su vjerne manifestaciji. Toploga čaja i kuhana vina nije nedostajalo. Program na pozornici i ispred nje izveli su gostujući Belčani, onako efektno kako to oni umiju. Tamošnji zbor Majke Božje Snježne izveo je program s božićnim napjevima, male belečke mažoretkinje uvijek pobuđuju simpatije (hrabro, u zlatarskoj hladnoći, predstavile su svoje umijeće), kao i KUD Belec. U jednome trenutku u parku su se pojavili članovi DVD-a iz Zlatara, Belca, Mača, Zlatar Bistrice i Sv. Križa Začretje koji su imali svoju redovnu vježbu.

U 17 sati kod belečke crkve sv. Marije Snježne upaljena je treća adventska svijeća, koja slavi veselje i radost. Prva simbolizira nadu i iščekivanje, a druga označava mir. Treća se također  naziva i pastirskom svijećom. Sat poslije, u nazočnosti brojnih vjernika, najmlađi zlatarski ministrant, Jurica Krpelnik , kod župne crkve UBDM,upalio je treću svijeću, a molitvu je vodio zlatarski župnik, vlč. Dragutin Cerovečki. Ljepoti ugođaja pridonijelo je prvo predstavljanje  malog dječjeg zbora, pod vodstvom Jasminke Krušelj. Dvadesetak mališana  oduševilo je okupljene, koji su se, nakon upaljene  svijeće, okupili u crkvi gdje su im najmlađi raspjevani Zlatarščani darovali svoj prvi koncertni nastup. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti