SREBRNA ZLATARSKA BOŽIĆNICA

Likovnom izložbom u Galeriji izvorne umjetnosti  23. studenoga počela je, a likovnom izložbom u istome je prostoru praktički i završila ovogodišnja manifestacija Zlatarska božićnica.  Organizator je  Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića, koji je publici tijekom prosinca ponudio desetak raznih sadržaja, od koncerata, kazališne predstave, paljenja adventskih svijeća i maloga adventskoga sajma do književnog susreta.

Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek u subotu je otvorila izložbu likovnih radova članova Udruge likovnih umjetnika „Zlatarska paleta“, kojim se obilježava 25. obljetnica djelovanja jedne od najaktivnijih zlatarskih udruga. Izlaže 26 autora, čija se zanimljiva djela mogu razgledati do 6. siječnja 2019. godine, subotom i nedjeljom od 9,30 do 11,30 sati. Izložba je nazvana „Srebrna zlatarska božićnica“.  O povijesti spomenute Udruge i njezinim članovima govorili su predsjednik „Zlatarske palete“, Darko Varga, i slikarica Zvjezdana Jembrih, koja o jubileju  priprema i  povjesnicu.

Otvaranju ove izložbe prethodilo je održavanje maloga adventskoga sajma s više raznih sudionika, te s ponudom domaćih kolača što su ih pripremile članice Udruge žena Zlatar. Na pozornici , u prigodnom programu, sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Zlatara i Belca, KPD „Zlatarjeve“, ženska vokalna skupina DORA, KUD Belec i Zbor mladih župe Zlatar. Građanima je s pozornice gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek čestitala božićne blagdane i novu 2019. godinu. Uz prigodni obred župnika, vlč. Dragutina Cerovečkog, zapaljena je četvrta adventska svijeća.

Iz programa „Zlatarske božićnice“ preostaje još jedan program, koji će se izvesti 5. siječnja 2019. u Belcu. Puštanje svjetlećih lampiona u 17 sati nazvano je „Nebo želja“. U župnoj crkvi Sv. Marije Snježne svoj će program izvesti belečki KUD,a kao gosti najavljeni su klapa „Bistrica“, solisti LADA, Vlatka Hlišć i Željko Kveštak, Kirjales i Hrvatski gajdaški orkestar.

(Željko Slunjski)

 

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti