STOLJEĆE ŽIVOTA SLAVE KOREN

Doživjeti stotu uistinu je rijetkost, a tako rijedak životni jubilej u petak, 23. kolovoza, proslavila je Slava Koren. Ne u svojoj kući u Mihovljanu, nekom restoranu ili hotelu, nego u zlatarskoj udomiteljskoj obitelji Biserke Petrinec.  Uz njezine najdraže, slavljenici su rođendan čestitali zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek,  liječnik slavljenice dr. Janko Korpar iz zlatarske ispostave Doma zdravlja KZŽ i predstavnici zlatarbistričkoga Centra za socijalnu skrb. -Gospođa u svojoj životnoj dobi gotovo i ne treba zdravstvenu intervenciju. Zbog kronične bolesti, inkontinentnosti, pod stalnom je terapijom. Zapravo, više joj je potrebna  stalna njega nego aktivno liječenje. Zbrinuta je svim pomagalima, u udomiteljskoj obitelji dobro se osjeća i vidi se da je zadovoljna – kaže dr. Korpar.                   

Slavljenica Slava iz Donje Šemnice udala se kasno, 1964. godine, za Stjepana Korena iz Mihovljana, rođenog 1923. godine (umro 1999.), koji je ostao udovac s dvoje djece, Anom i Dragecom, koju je prigrlila kao najrođeniju. Svoje nije imala. U zlatarskoj udomiteljskoj obitelji Petrinec smještena je od siječnja 2017. godine. Ana i Dragec redovito je posjećuju, kao i predstavnici Centra za socijalnu skrb iz Zlatar Bistrice. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti