SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI O ZAVRŠENOM STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU ZA NJEGOVATELJICE

U zabočkoj Gradskoj galeriji upriličena je svečana dodjela svjedodžbi za 30 žena koje su zaposlene kao njegovateljice preko projekta MIPOS. Podsjetimo, preko tog projekta zaposleno je 55 žena koje su zaposlene kao gerontodomaćice ili njegovateljice i brinu o svekupno 313 korisnika s područja 16 jedinica lokalne samouprave. Projekt je vrijedan 9.351.191,10 kuna.


Voditeljica projekta zamjenica gradonačelnica Valentina Đurek nije krila zadovoljstvo što je danas upriličena ova dodjela i istaknula zašto je on toliko važan.
– Po završetku projekta žene će biti konkurentne na tržištu rada – rekla je Đurek i spomenula kako je obišla brojne korisnike i razgovarala s mnogim zaposlenim ženama. – Žene su zadovoljne, a i korisnici. U godinu dana provedbe projekta i šest mjeseci koliko su žene zaposlene ne nismo imali nikakvih problema što se tiče fluktuacije ljudi – objasnila je Đurek i dodala kako se nada da će se projekt nastaviti. – Budući da je ministar Pavić najavio da se nada se će dodijeliti dodatnih milijardu kuna u program Zaželi, nadam se da će se program nastaviti i da će se dodijeliti sredstva za obrazovanje odraslih – zaključila je Đurek.
A da je imala veliku korist od edukacije i zaposlenja objasnila je Tamara Risek iz Mihovljana.
– Za projekt MIPOS mi je rekla podružnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Zlatar Bistrice i javila sam se na natječaj. Imam pet korisnika i oni su zadovoljni i veseli čim nas vide. Dostavljam lijekove, pomažem oko higijene, oblačenja, odlaska u trgovinu. Korisnicima jako znači druženje. Mislim nastaviti raditi, informirana sam o poticajnim mjerama što se tiče udomoljavanja i udomiteljskih obitelji pa razmišljam ostati u sektoru – rekla je Risek.
Zabočki gradonačelnik spomenuo je kako je ponosan na cijeli tim na Gradu Zaboku i na sve koji su omogućili da MIPOS bude odobren. – Drago mi je da vidim veselje što ste dobile ovu diplomu. Danas smo dvostruko ponosni. Ponosni smo što je ovaj projekt uspio jer smo bili skeptični hoćemo li zadovoljiti sve kriterije koji su bili postavljeni na natječaju – rekao je Hanžek.
Župan Željko Kolar također je istaknuo kako ovaj i slični projekti pomažu zajednici u Krapinsko-zagorskoj županiji.
– Socijalna komponenta je uvijek bitna jer oni koji ne vode brigu o svojim starijim sugrađanima, tu nema srca i duše i razumijevanja za ono što se događa oko tebe. Postoji puno projekata vezanih za komunalnu infrastrukturu i izgradnju, no socijalna komponenta nam uvijek mora biti na pameti – istaknuo je Kolar.
Dodajmo kako su na dodjeli svjedožbi bili i neki od gradonačelnika i načelnika čiji su gradovi i općine uključeni u projekt, a tu je bio i potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić koji se obratio s par riječi. – Bitno je graditi ceste i pruge, ali je važnije koristiti projekte u Europskoj uniji koje omogućavaju brigu o društvenoj zajednici, a ženama zapošljavanje – istaknuo je Hajdaš Dončić i čestitao svima koji su dali doprinos da projekt zaživi.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti