SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

U subotu, 15. lipnja, Gradsko društvo Crvenoga križa Zlatar priprema sportski malonogometni turnir  za ekipe dobrovoljnih darivatelja krvi – memorijalni turnir ŽELJKO SVIBEN RUS kojim će se obilježiti Svjetski dan darivatelja krvi.

Turnir se organizira 19. godinu za redom zajedno sa aktivistima, članovima i volonterima Crvenog križa, a sve kako bi se skrenula pažnja na dobrotvore organizacije, sve humaniste koji nesebično sudjeluju u akcijama darovanja krvi i odriču se sasvim anonimno za nepoznate osobe i to je čin koji nije mjerljiv ni usporediv ni sa jednim drugim postignućem.

Organizacija Crvenog križa broji 31 darivatelja sa preko 100 darivanja krvi i 2 žene koje su krv dale 75 puta (izjednačeno muškom darovanju sa 100), a ukupno ju u evidenciji 2500 darivatelja krvi.

Zajednički dan u subotu, provest ćemo na sportskim terenima nogometnog kluba Ivančica u  Zlatar Bistrici, a glavni pokrovitelj je Općina Zlatar Bistrica s načelnikom g. Žarkom Miholićem.

Pozivamo građane da dođu bodriti svoje ekipe na natjecanju te da se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi.

Nove akcije darivanja krvi organiziraju se:

  1. 7. U Konjščini u srednjoj školi    od 10 – 18 sati    ponedjeljak
  2. 7.  U Zlataru u srednjoj škola     od 10 – 18 sati    utorak
  3. 7.  U Zlatar Bistrici u ambulanti  od 10 – 18 sati   srijeda

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti