SVJETSKI DAN MULTIPLE SKLEROZE

Svibanj je mjesec niza aktivnosti u Društvu multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije. Naravno, među najvažnije značajne datume spada Svjetski dan multiple skleroze, koji za ciljeve ima primarno podizanje svijesti o ovoj bolesti kao globalnom problemu, o važnosti pružanja odgovarajuće pomoći oboljelima i podrške njihovim obiteljima te naglasiti potrebu za većom suradnjom u istraživanju ove bolesti na međunarodnoj razini. Društvo i nadalje ima najveći broj članova u odnosu na ukupan broj stanovnika u komparaciji s ostalim županijama i Gradom Zagrebom, a naša županija i nadalje je na vrhu po udjelu osoba s invaliditetom u ukupnom stanovništvu. Stoga je posve jasno da je potreba jako puno, pa se kroz projekte i programe nastoji maksimalno osigurati usluge i sadržaje prema potrebama korisnika.

Osim o ovome, posljednjeg dana u svibnju članovi Društva održali su i redovitu godišnju skupštinu na kojoj su predstavljene i usvojene manje izmjene Statuta, prihvaćen financijski izvještaj i plan za naredno razdoblje, operativni program te izvještaj o radu. Upravo iz njega je vidljivo da Društvo u ovom času ima čak 34 zaposlene osobe te da je u izvještajnom razdoblju provelo ili još uvijek provodi 16 projekata financiranih iz ESF-a, resornih ministarstava te regionalne i lokalne samouprave. Zahvaljujući tim projektima i programima kontinuirano se osigurava podrška najosjetljivijim skupinama našeg društva – oboljelima od MS-a, odnosno osobama s invaliditetom i učenicima s poteškoćama, kroz pružanje osobne asistencije ili podrške u nastavi, rehabilitacije, psihosocijalne podrške te niza raznovrsnih radionica i predavanja.

Jedan od iznimno značajnih višegodišnjih programa je program RES koji u potpunosti financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Njime se omogućava psihosocijalna podrška, rehabilitacije u sjedištu i na terenu, predavanja stručnjaka, različite radionice, a među inovacije nedvojbeno spada besplatna aplikacija za mobitele. Istu smo danas predstavili na završnoj konferenciji prve godine programa. Aplikacija se zove MS Zona koja je besplatna za sve korisnike. Aplikaciju mogu koristiti osobe koje se prvotno registriraju, neovisno da li su članovi našeg Društva ili ne, osobe oboljele od multiple skleroze ili ne. Ono što sama aplikacija nudi jest vijesti o svim aktivnostima na programu i događaje koje imamo na tjednoj bazi. Ono što je veoma bitno jest to da će se sve osobe moći prijaviti na događaje putem mobilne aplikacije, te ćemo u svakom trenutku imati uvid koliko osoba je prijavljeno, a iste će dobiti posjetnik da su se prijavili. Ono što je bitno aplikacija kroz Forum nudi razmjenu iskustava između članova i članica, između volontera, te ostalih zainteresiranih osoba, ali i postavljanje pitanja vezanih uz liječenje svim stručnjacima s kojima Društvo surađuje. Isto tako putem foruma moći ćete u svakom trenutku dobiti informacije vezane uz učlanjenje u društvo, te ostale korisne informacije vezano uz ostvarivanje prava. Mobilna aplikacija sadrži i poveznice na službene web stranice Društva, društvene mreže, kao i na youtube kanal Društva.

 

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti