SVJETSKI DAN UČITELJA – NAGRAĐENI ZLATARSKI UČITELJI

Svake godine 5. listopada  obilježava se Svjetski dan učitelja,   kako bi se, među ostalim, mobilizirala potpora za nastavnike, podigla svijest o društvenoj važnosti obrazovanja, učitelje učinilo ‘vidljivim’ u društvu i kako bi im se dala zaslužena društvena važnost.

Obilježava se u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Tim povodom  prvi put  je Ministarstvo obrazovanja nagradilo  najbolje – 510 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, koji su se posebno istaknuli tijekom prošle školske godine. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ministrica  Blaženka Divjak svakom od nagrađenih uručila je priznanje, uz koje ide i novčani dio nagrade u iznosu 10 000 kuna bruto. Među nagrađenima je i nekoliko zlatarskih učitelja. Iz zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića nagrađeni su nastavnica informatike Nina Posarić i stručni suradnik knjižničar Denis  Vincek. Zatim Vesna Pisačić, nastavnica informatike u Srednjoj školi Zlatar i Zlatarščanin Krešimir Varga, zaposlen  u Srednjoj  školi za umjetnost,  dizajn, grafiku i odjeću Zabok , te  Mario Šimudvorac, učitelj hrvatskoga jezika u OŠ Belec.

Ujedno,  Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je imena odgojno-obrazovnih djelatnika  koji  svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini, te su njih 606 promovirani u zvanje mentora i savjetnika. Među njima je i Jasna Polanović, nastavnica engleskoga jezika u SŠ Zlatar, unaprijeđena u status profesora mentora. Postupak za napredovanje u zvanje pokreće se na zahtjev odgojno-obrazovnog radnika koji se upućuje agenciji nadležnoj za obrazovanje. Konačnu ocjenu donosi Povjerenstvo za napredovanje u zvanje koje se bira putem javnoga poziva. Čestitke nagrađenima. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti