TJEDAN CRVENOG KRIŽA

2023. godina je godina u kojoj ćemo obilježiti visoke obljetnice rada i djelovanja. Prilika je da svi zajedno potvrdimo svoju pripadnost humanom i humanitarnom radu, odricanju za opće dobro, odricanju u korist života i zdravlja, djece i obitelji, zajednici u cjelini.

Prva pomoć, darivanje krvi, darivanje hrane, odjeće i obuće, služba traženja, pomoć posrnulim obiteljima, ovisnicima, rad u zdravstvenoj preventivi, razne akcije pomoći…. sve ove aktivnosti skrivaju iza sebe i stotine poruka ohrabrenja, stotine upućenih riječi i rečenica, stotine telefonskih poziva,  molbi za pomoć, stotine intervencija na terenu i isto toliko osmijeha sretne djece kojima je Crveni križ uljepšao dane odrastanja. 

 Mi, koji u Crvenom križu samozatajno živimo i radimo u jednom drugom svijetu, nekima i nepoznatom, svakodnevno proživljavamo sudbine ljudi kojima nema tko pomoći.

Crveni križ je mjesto nulte stope tolerancije na nasilje, agresiju, mobing, svaku prijetnju i zlo, ovdje nema kalkulacija, interesa, računice. Crveni križ je mjesto s kojeg se odašilju najviše vrijednosti morala, etike, poštenja, poštovanja,solidarnosti, razumijevanja, empatije.

Želimo vjerovati da je iskreni doprinos Crvenom  križu i iskrena potreba svakog našeg građanina da pruži svoju ruku pomoći i svoj, možda skriveni potencijal.

Temeljnu, najveću i  nemjerljivu pomoć pružaju prosvjetni radnici. Sada želimo zahvaliti na Vašem odricanju, radu i svakoj pomoći Crvenom križu, odgojnom i obrazovnom sistemu rada koji našu svakodnevnicu čini ljepšom.

Isticanje zastave Crvenog križa je i čin prihvaćanja naše suradnje u budućnosti.

Veselimo se što ćemo zajedno obilježiti visoke obljetnice Crvenog križa

145 godina rada i djelovanja na tlu Republike Hrvatske

70 godina organiziranog davalaštva krvi

30 godina od međunarodnog priznanja nacionalnog društva Hrvatskog Crvenog križa

Srdačno Vas pozdravljamo iz ureda Crvenog križa

S poštovanjem,

HRVATSKI CRVENI KRIŽ

GRADSKO DRUŠTVO

CRVENOG KRIŽA ZLATAR


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti