TRADICIONALNA IZLOŽBA “ZLATARSKA BOŽIĆNICA” – UMJETNOST NIKAD POTREBNIJA

U izazovna i nesvakidašnja vremena 2020. godine, u godini čekanja, otkazivanja, previranja i (ne)mogućnosti, Zlatarska božićnica Udruge likovnih umjetnika Zlatarska paleta održava se 27. put. Gotovo tri desetljeća ova tradicionalna prosinačka zlatarska izložba manifest je stvaralaštva, umjetnosti, okupljanja, dijeljenja. Pod epidemiološkim mjerama, u malo drukčijim  okolnostima, i ove se godine umjetnici okupljaju (makar simbolički!) u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru i dijele produkte svoje kreativnosti – piše zabočka konceptualna umjetnica Tina Marušić u predgovoru kataloga. I nastavlja kako „vrijeme  Došašća nije vrijeme pokore, nego radosno i povjerljivo očekivanje novoga rođenja. U tom očekivanju umjetnici su i ove godine izložili svoja djela – slike, skulpture, fotografije, koncepte“.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje  23 autora, među kojima je pet akademskih slikara i troje akademskih kipara.  Uz dosljedno pridržavanje epidemioloških mjera otvorenje izložbe je u subotu, 19. prosinca, u 18 sati. Bit će otvorena mjesec dana, do 19. siječnja 2021. godine, subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati, osim u subotu i nedjelju, 26. i 27. prosinca ove godine.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti