U BELCU OTVORENA PRVA SOLARNA AUTOBUSNA STANICA

Danas je u Belcu otvorena solarna autobusna stanica koju je proizvela tvrtka QBen iz Zlatara. Nakon pametnih klupa, nova inovacija je pametna autobusna stanica prva ovakvog tipa. Izgrađena je od galvaniziranog čelika otpornog na hrđu i laminiranih stakla. Sjedište je od drva cumaru koje se ističe svojom dugotrajnošću. Autobusna stanica je u potpunosti autonomna, napaja se iz solarnog panela te višak energije pohranjuje u akumulatore unutar stanice. Od dodatnih funkcija, tu su 4 USB punjača te 2 bežična punjača. Osim toga opremljena je video nadzorom i Internetom. U večernje sate uključuje se i ambijentalna rasvjeta.  

Inovaciju je pozdravila gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, koja se se tom prilikom zahvalila tvrtki QBen na donaciji, besplatnom video nadzoru i wi-fi mreži.

Solarnu autobusnu stanicu otvorio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a svoje zadovoljstvo iznijela je i ravnateljica OŠ Belec Nikolina Puklin.

Nakon otvorenja, gradonačelnica je zajedno sa županom i ravnateljicom OŠ obišla radove na izgradnji nogostupa u Belcu, novo dječje igralište te prostore OŠ Belec.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti