USPJEH ZLATARSKOG SKIJAŠA TOME VALJAKA NA KUPRESU-PRVI U SLALOMU, DRUGI U VELESLALOMU

Sa poznatog kupreškog skijališta u BiH, u Zlatar se ovoga vikenda vratio mladi skijaš Tomo Valjak. I to ne praznih ruku! Sa natjecanja Cro Ski kupa, koje je okupilo ne samo natjecatelje iz Hrvatske, nego i iz BiH i Slovenije, a jedan je natjecatelj bio sa Tajvana, vratio se s tri  pokala. Jedan je za osvojeno prvo mjesto u slalomu i dva za drugu poziciju u veleslalomu. Tomo je član Ski kluba Zagreb u kojemu je i njegov glavni konkurent , stariji kadet, Karlo Filipec. Njih su se dvojica izmjenjivala na postolju, a na trećem je mjestu bio slovenski skijaš Gal Hajdinjak. Vrijedan je to uspjeh Tome Valjaka u konkurenciji dvadesetak skijaša, u sezoni koja je po mnogo čemu specifična- od pandemije COVID-19 virusa do meteoroloških uvjeta . Kupreška klima je oštra, planinsko- alpska, a prosječna visina snijega rijetko kad je ispod 25 cm. Ovakvi uvjeti jamče kvalitetno skijanje tijekom cijele sezone. 

-Po tjedan dana bio sam potkraj prošle godine na treninzima u Švicarskoj i Italiji, a ove smo godine, koliko su prilike omogućile, trenirali na Sljemenu. Na Kupresu, koji ima oko 55 snježnih dana u godini i visinu 1250 metara, bili smo od 31. siječnja. U četvrtak, 4. veljače, bile su dvije veleslalomske utrke zvane Kriterij 1. snijega i u obje sam osvojio 2. mjesto. Dan poslije vozio se slalom. Bilo nas je 14 natjecatelja i u kategoriji starijih kadeta osvojio sam prvo mjesto – kaže Tomo o utrkama  koje se boduju za poredak. Već u utorak  vozit će veleslalom, a u srijedu slalom, na Prvenstvu Zagreba na Sljemenu. I ono što je uhu također ugodno čuti –  ove školske godine Tomo je postao uspješan srednjoškolac, učenik prvoga razreda  Prve tehničke škole „Tesla“ u Zagrebu. (Željko Slunjski)

                  


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti