USPJESI ZLATARŠČANA U KRAPINI

U Krapini je u tijeku tradicionalna manifestacija Tjedan kajkavske kulture, koja obiluje brojnim i raznolikim sadržajima. Od onih s predznakom kulture pozornost privlači Recital kajkavske poezije, održan u srijedu, 7. rujna, u dvorištu Galerije Grada Krapina. Na natječaj je prispjelo 224 ostvarenja  56 autora, a odabrani stihovi tiskani su u prigodnome zborniku „V praznoče živim“.   Zbornik je podijeljen u nekoliko tematskih cjelina, a jedna je nazvana „Triebim rieči“ po pjesmi zlatarske pjesnikinje Dragice Reinholz čiju je uspješnost pjesništva prosudbeno povjerenstvo posebice naglasilo. Bio je to ujedno njezin pjesnički debi na najvećem u nas recitalu kajkavskih stihova.  

Dan poslije , 8. rujna, u festivalskoj dvorani održan je tzv. „Mali kaj“ odnosno priredba „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ na kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola kajkavskoga govornoga područja, pjevajući popevke s ranijih festivala.  Učenice zlatarske OŠ Ante Kovačića Ana Popov, Tamara Sremec, Julija Šaka i Leona Vujica,  pod vodstvom mentora, učitelja glazbene kulture Matije Vučkovića, pjevale su popevku „Štela bi“ iz festivalske 2012. godine. A  među odabranim literarnim radovima bili su i stihovi „Zaljubljeni deda“  Lovre Kuharića, učenika OŠ Ante Kovačića (mentorica Veronika Podobnik).

Željko Slunjski


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti