VAŽNA OBAVIJEST VEZANO ZA NEPROPISNO ODLAGANJE OTPADA

Poštovane građanke i građani,

postupajući po prijavama građana Grada Zlatara i po službenoj dužnosti, utvrđeno je da se na više lokacija nepropisno odlaže otpad. Isto ne samo da narušuje vizuru našeg Grada i šteti okolišu i prirodi, također je protivno Odluci o komunalnom redu kojom su za takve radnje propisane kaznene odredbe.

Htjela bih još jednom naglasiti da građani Grada Zlatara mogu sve vrste otpada besplatno deponirati u Reciklažno dvorište Komunalca Konjščina d.o.o., Jertovec 150 uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o izvršenom plaćanju usluge za odvoz komunalnog otpada za protekli mjesec. Također, omogućeno je svima da jednom godišnje naruče besplatan odvoz glomaznog otpada od strane Komunalca u količini najviše do 2 m3 po korisniku. Nadalje, nabavljeni su i postavljeni na više lokacija na području Grada kontejneri za različite vrste otpada kako bi se isti mogao pravilno odlagati.

Grad Zlatar je pokrenuo projekt izgradnje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini. Isti je trenutno pred završetkom postupka javne nabave, te se uskoro očekuje sklapanje ugovora sa odabranim izvođačem radova. Početak radova očekuje se u travnju 2021. godine.

Glavna svrha uspostave reciklažnog dvorišta je potaknuti i povećati odvajanje te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstava te njegovu odgovarajuću uporabu ili zbrinjavanje, umjesto česte prakse odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš.

Stoga se pozivaju građani Grada Zlatara da do izgradnje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini, otpad odlažu propisno putem Reciklažnog dvorišta u Konjščini. Budimo savjesni i odgovorni za još ljepši i čišći Grad Zlatar.

 

S poštovanjem,

GRADONAČELNICA

Jasenka Auguštan – Pentek

Obavijest _zabrana odlaganja otpada

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti