VEČER KPD-A ZLATARJEVE

Srijeda u Zlataru bila je obilježena večernjim koncertom Kulturno-prosvjetnoga društva „Zlatarjeve“, u šatoru postavljenom kod osnovne škole. Nastupili su tamburaški orkestar pod vodstvom Mislava Svibna, Ženska vokalna skupina Dora sa solisticom  Jasminkom Krušelj, a simpatije publike osvojio je sekstet najmlađih  tamburaša pod vodstvom  Borisa Brežnjaka, koji je imao svoj debi. Tim više što su svirali zlatarsku himnu „Kajkavski kraj“ koju je  davnih godina na Danima kajkavske riječi pjevao kasnije afirmirani pjevač Mladen Hitrec. Za publiku ugodno je iznenađenje bilo pjevačko sudjelovanje zlatarskoga župnika, vlč. Dragutina Cerovečkog, u klapi „Zlatarija“, koja djeluje već niz godina.

Dio koncerta bio je rezerviran za goste. Oduševio je sjajno uvježbani i siguran u svirci tamburaški orkestar KUD-a Belec pod vodstvom Roberta Mihovilića, koji je bio i sudionik ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, a predstoji im i gostovanje u Austriji. Imali su i solisticu Maju Šćuric. Svoj drugi nastup imao je nedavno utemeljen kvartet odnosno vokalno-instrumentalna skupina Allegro iz Lobora.

Okosnica koncerta bila je „Dora“, raspjevane zlatarske puce, bez čijeg je sudjelovanja nezamisliv svaki važniji događaj u Zlataru. (Željko Slunjski)

        


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti