VUZEM V ZLATARU

Zamjenik gradonačelnice, Stanko Majdak, u subotu, 13. travnja, u Galeriji izvorne umjetnosti otvorio je ovogodišnju izložbu radova vrijednih ruku članica Udruge žena Zlatar. Dosadašnjih godina uskrsna se izložba održavala u Gradskoj knjižnici, a kako je ove godine radova bilo iznimno mnogo, a prostor premalen, rješenje je pronađeno organizacijom izložbe u Galeriji izvorne umjetnosti. Već postavljena izložba učeničkih radova o temi „Muka i Uskrsnuće“ pokazala se  samo dobitnim prilogom još jedne izložbe koja je privukla veliku pozornost publike.

Sudionicima je na sudjelovanju zahvalila Ana Kudelić, predsjednica Udruge žena, pozdravljajući pri tom i nazočne koji su pohitali kupiti izložene pisanice, maštovite uskrsne aranžmane, ručne radove… i druge izloške koji su posebice privlačili pozornost najmlađih.  No, posebnost je bila i „izložba“ uskrsnoga jelovnika – kuhana šunka, jaja, domaći kruh, kuglof i slastice raznih vrsta.

– Želja nam je da ova izložba, koja ima desetljetnu tradiciju, postane pravi „Vuzem  v Zlataru“, da uz izloške sugrađanima ponudimo i pravi vuzmeni doručak – kaže članica Udruge, Đurđa Drašić, koja je jedna od najagilnijih članica u organizaciji efektnoga „Vuzma v Zlataru“.  Zlatarska gošća Zdenka Petrinjak, dugogodišnja čelnica „Našenine“ iz Bedekovčine, svojim je prijateljicama i brojnoj publici darovala svoje stihove „Protuletje“. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti