XIX. IZLOŽBA STOKE I XXI. IZLOŽBA KONJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

Grad Zlatar u subotu, 11. svibnja, na sajmišnom je prostoru bio domaćin (i suorganizator) ovogodišnje, uspješno organizirane i realizirane, 19. izložbe stoke i 21. izložbe konja Krapinsko-zagorske županije.

Šampionsko zvono osvojila je krava simentalske pasmine Maja, vlasnika Božidara Domitrana iz Martinščine, a šampion je i pastuh Vihor vlasnika Mladena Šanjeka iz Hrašćine. Nagrade šampionskim grlima uručio je župan Željko  Kolar, zajedno sa Ivicom Vranićem iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te predsjednikom Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miškom Šklempeom.

Ocijenjeno je pet kolekcija goveda i tri kolekcije konja. Vrijedi spomenuti i Bambino kup i sudjelovanje mladih izlagača  od tri do 17 godina. Izložba je privukla brojne posjetitelje, koje su pozdravili i  zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek, Ivica Vranić iz Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu , predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe te zamjenik gradonačelnice Zlatara Stanko Majdak. Posjetitelji su na izložbi mogli vidjeti pasmine životinje od gotovo stotinjak izlagača. Uz konje, goveda, teladi, na sajmištu se moglo vidjeti i zagorskih purana, golubova, kokoši…Oku lijepa priredba po lijepu vremenu!

U sklopu atraktivne priredbe ocijenjene su i konjske zaprege, koje su prošle ulicama Zlatara, od Parka hrvatske mladeži do Sajmišta.  Povjerenstvo Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije prvo je mjesto dodijelilo  zaprezi Davora Barića iz Sv. Križa Začretje, drugo je mjesto osvojio Mladen Cerovski iz Prišlina, a treće Boris Antolić, čiji su poniji osvojili najviše simpatija , posebice najmlađih.

Valja spomenuti i druge nagrađene :

  • Prvonagrađena krava u kolekciji prvotelki simentalki je Bella, vlasnice Ljubice Vuđan.
  • Prvonagrađena u kolekciji kravi s 2-3 teljenja simentalske pasmine je Meri, Friderika Hajdinjaka.
  • Prvonagrađena u kolekciji krava sa 4-5 teljenja simentalske pasmine je Maja, koja je proglašena i šampionkom izložbe.
  • Prvonagrađena u kolekciji krava holstein pasmine je Regata, vlasnika Marija Mladića.
  • U kolekciji konja hrvatskog hladnokrvnajaka prvonagrađeni je Ljoljan, vlasnika Miroslava Vrčeka.
  • U kolekciji kobila prvonagrađena je Cvetka, vlasnika Ivana Sušaca.
  • U kolekciji omica prvonagrađena je Mirka, vlasnika Petra Jadeka.

(pripremio: Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Odgovori

Dokumenti