ZAGREBAČKI SLIKARI U ZLATARSKOJ GALERIJI

Gotovo tridesetak članova Hrvatskog likovnog društva iz Zagreba, slikari i kipari, prvi put će se predstaviti zlatarskoj likovnoj publici u

  • petak, 18. listopada 2019. u 18 sati

Izložba će u Galeriji izvorne umjetnosti biti otvorena do 8. studenoga.  Na otvaranje povedite i svoje prijatelje i članove obitelji.

Ukratko o HLD-u

HLD je  amaterska  likovna udruga koja okuplja umjetnike amatere iz cijele Hrvatske i svrha joj je  razvitak  njihovih umjetničkih potencijala. Najaktivnija je i najbrojnija amaterska likovna udruga u Hrvatskoj i jedina  koja se može pohvaliti svojim vlastitim galerijskim prostorom. U njemu se godišnje održi tridesetak izložbi. Udruga je nedavno nagrađena nagradom  Hrvatskog sabora kulture za najuspješniju likovnu udrugu 2019.godine, najbolje likovno ostvarenje i skulpturu, te najbolje obrađenu temu.

Okosnica je svih vrsta likovnog izričaja, od slikarstva do novih medija, keramike i skulpture. HLD je utemeljen  u siječnju 1982. godine, pod imenom ”Zajednica likovnih radnika Zagreb”, a na poticaj likovnog kritičara prof. Jurja Baldanija . Godine 1998. preimenovana je u Hrvatsko likovno društvo, s naglaskom kako se ne radi  samo o uskom krugu likovnih stvaralaca iz Zagreba, već i iz cijele Hrvatske.

(Božena Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti