ZANIMLJIVA IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA – SINERGIJA OBOJENE CESTE

Nakon izložbe najvrjednijih likovnih djela iz galerijskoga fundusa, postavljene u siječnju u povodu Noći muzeja, zlatarska Galerija izvorne umjetnosti u petak, 2. travnja,  otvara vrata najmlađim likovnim stvarateljima. Zahvaljujući entuzijazmu magistre likovne pedagogije, Birgit Brlečić, koja je ove školske godine na mjestu nastavnika  likovne umjetnosti u zlatarskoj Srednjoj školi i Osnovnoj školi Belec , naslijedila Zvonka Šarčevića, koji je umirovljen, publici će se prvi put izložbeno zajedno likovno predstaviti zlatarski gimnazijalci i belečki osnovci.

-Tema izložbe je Sinergija obojene ceste. Vizualni cilj ostvario se odabirom kreativnih i talentiranih učenika od petoga do osmoga   razreda Osnovne škole Belec i od prvoga do četvrtoga  razreda gimnazijskog usmjerenja Srednje škole Zlatar. Učenici su svoje putovanje, svoj svjetlosni obojeni put rasta i razvoja koji proizlazi iz raznih suočavanja, prepreka,radosti ili tuge, prikazali različitim kombiniranim tehnikama i interesima- kaže ambiciozna magistra iz Marije Bistrice koja je u Zaboku završila Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, nakon koje je 2014. upisala studij na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovne pedagogije. Diplomirala je slikarstvo  u klasi red. prof. art. Marijana Pongraca, te stekla akademski naziv magistra likovne pedagogije (mag. educ. art.).

Najavljujući izložbu radova svojih učenika, kaže da će ih biti izloženo  tridesetak u  različitim tehnikama (olovka, tuš, bojica, pastel, tempere)  te četiri skulpture u kombiniranim materijalima (drvo, žica, glinamol) . Izložba će biti otvorena do 25. travnja. U glazbenome dijelu, s tamburicom i harmonikom,  nastupit će učenici Osnovne škole Belec,  Zlatko Hanžek (6.razred) i Luka Bardi (7.razred). (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti