ZAVRŠENA USPJEŠNA “ZLATARSKA BOŽIĆNICA”

Zlatarsko Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića osmislilo je manifestaciju „Zlatarska božićnica“ s raznolikom sadržajnom paletom događanja, koja su počela 27. studenoga . Završno, nazvano „Vrijeme radosti i mira“, održano je u subotu, na nekoliko lokacija. Središnja je bio Park hrvatske mladeži, u kojemu je bio i mali adventski sajam, uz sudjelovanje OPG-ova, Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Udruge žena Zlatar i Turističke zajednice Zlatar.

 U subotnjim  popodnevnim satima ulicama Zlatara provezao se Djed Božićnjak (Djed Mraz) u pratnji moto Mrazeva, sve u organizaciji  Moto kluba Wild Riders Goldtown, usput darujući slatkišima najmlađe. Na pozornici u parku popodnevni je program počeo kraćim nastupom župnoga zbora, pod vodstvom Jasminke Krušelj. Nastavljen je efektnim točkama u izvedbi učenika zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, a potom su izašle DORE, vokalna skupina KPD-a Zlatarjeve, sa svojim gostima: ženskom vokalnom skupinom Kušlec iz Konjščine, klapom Bistrica i Kajdama iz Mača.

Posljednje adventske svijeće upaljene su kod župnih crkava u Belcu i Zlataru, a u Galeriji izvorne umjetnosti otvorena je 28. izložba „Zlatarska božićnica“ Udruge likovnih umjetnika „Zlatarska paleta“.  Sudjeluje 23 autora, slikara i kipara.  Izloženi radovi mogu se razgledati subotom i nedjeljom,  do 18. siječnja 2022. godine. O izloženim radovima ukratko je govorio Jure Kokeza, akademski slikar-grafičar iz Zagreba, a  izložbu je otvorila gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, naglašavajući kako je i cijela adventska  zlatarska  manifestacija  nazvana imenom tradicionalne izložbe.  Program je efektno završen u parku, nastupom Tamburaškog sastava „Begini“ iz Jastrebarskog. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti