ZLATARSKA NOĆ MUZEJA

Ovogodišnja, sedamnaesta  Noć muzeja, održat će se 28. siječnja u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. To znači  u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika  „adaptirale“ na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima, uz obvezne Covid potvrde, kada je  bitno smanjen broj posjetitelja  kulturnih  događaja , a grupni organizirani, turistički  posjeti muzejskim izložbama, gotovo su u cijelosti  izostali u statistikama muzejskih posjetitelja.Najveći dio događanja preselio se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je po svim analizama pridonijelo  širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja. Tako će biti i ove godine.

Prema raspoloživim informacijama u Krapinsko-zagorskoj županiji Noć muzeja obilježit će se u Klanjcu, Krapini, Zaboku, Pregradi i Zlataru.                       

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, u petak, 28. siječnja,  u 18 sati bit će otvorenje retrospektivne izložbe uglednog varaždinskog slikara Branka Bobića. Rođen je 1943. godine. Počeo je slikati 1969. godine, kada je imao i prvu izložbu. Sudjelovao je na šezdesetak izložbi u Hrvatskoj i svijetu, među kojima i na izložbi  slikara Zagorja i Međimurja. U Zlataru  izlaže gotovo trideset ulja na platnu upoznajući likovnu publiku sa svojim slikarskim opusima: „Cvijeće“, „Vedute Varaždina“, „Zidovi“, „Pejzaži“ i „Lokomotive“. Zlatarska izložba bit će otvorena do 20. veljače. Na dan Noći muzeja do 22 sata.

U glazbenom intermezzu sudjelovat će kvartet mladih tamburaša „Črni Tomaši“ iz Lobora. Na stranici Noć muzeja postavljena je poveznica  na ZOOM sastanak koji će se održati 28.1.2022. u 18 sati iz Galerije izvorne umjetnosti. Preko te poveznice svi zainteresirani  moći će pratiti prijenos uživo. Postavljen je  i video na YouTube kanalu- kratki video isječak s fotografijama izloženih Bobićevih slika.  (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti