ZLATARSKA TIHA NOĆ

O blagdanskim danima gotovo u svim sredinama Krapinsko-zagorske županije održavani su prigodni koncerti s božićnim glazbenim repertoarom.  Tako je u Zlataru, na blagdan sv. Stjepana ili popularno Štefanje, održan cjelovečernji koncert KPD-a Zlatarjeve. U prostor župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije privukao je brojne posjetitelje, koji su uživali u glazbenim dostignućima Zlatarščana razne životne dobi koji amaterski djeluju u pjevačkim zborovima, orkestrima ili su instrumentalni solisti.

Gotovo da nema priredbe u zlatarskome kraju u kojoj ne sudjeluje Martin Žučko, talentirani mladi glazbenik koji na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji studira orgulje. Dakako, oduševio je varijacijama na temu božićnih pjesama, ali i Baghovom fugom u G duru. I tko da ne zaplješće najmlađima, Marijinim slavujima, pod vodstvom Jasminke Krušelj, koja entuzijastički vodi i Žensku vokalnu skupinu DORA. Bez njihova sudjelovanja teško je pojmljiv bilo koji događaj u Zlataru tijekom godine. A zlatarski župnik, vlč. Dragutin Cerovečki, bdije nad Župnim zborom UBDM, koji je pjevao „Rekoše, rekoše proroci“ i „Nebesa“. Orkestar KPD-a, pod vodstvom Borisa Brežnjaka, također zaslužuje pljesak, kao i Nikola i Elena Šrajbek, on s gitarom, a Elena s violončelom, učenik glazbene škole, Luka Bokun, svirajući gitaru, a Ines Vuk s francuskom prepjevanom božićnom pjesmom „Mehi snežek“. Uspjehu koncerta pridonio je i komorni orkestar KPD-a Zlatarjeve pod vodstvom akademski obrazovanoga glazbenika  Mislava Svibna . Program je održan u sklopu manifestacije „Zlatarska božićnica“, koja završava 5. siječnja novogodišnjim koncertom KUD-a Belec.(Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti