„ZLATARSKE ISKRICE“ NAJBOLJE U HRVATSKOJ

Šesteročlano povjerenstvo „Jutarnjeg lista“ i HEP-a proljetos je „Zlatarske iskrice“,  list učenika  Osnovne škole „Ante Kovačića“, proglasilo najboljim školskim listom u kategoriji osnovnih škola u Hrvatskoj. U srijedu je u prostorijama škole uredniku  pobjedničkog tiskanog broja  Matiji Vargi, sada srednjoškolcu,  predstavnica Jutarnjega, novinarka Mirela Lilek, uručila priznanje i laptop.

Rezultati natječaja BIRAMO NAJBOLJI ŠKOLSKI LIST objavljeni su u Jutarnjem listu. U obrazloženju povjerenstva stoji da je školski list ZLATARSKE ISKRICE za temu broja odabrao kućne ljubimce, i to je odlično odradio iz svih aspekata pa list tako donosi ankete među učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, savjete stručnjaka, veterinara, vlasnika salona za šišanje i njegu pasa, priče o neobičnim ljubimcima, izvrstan intervju sa slijepom osobom koja živi sama sa psom vodičem itd. Slijede zanimljive priče o uspjesima učenika na različitim područjima, putopisne reportaže, originalni tekstovi sa zabavnim savjetima, ne samo iz pravopisa ili prve pomoći, već i, primjerice, kako se treba pripremiti navijač koji odlazi na skijašku utrku. Tu su i kreativne radionice, literarni i likovni radovi učenika, enigmatika, strip… List ima vrlo dobar ritam te odnos teksta i ilustracija, s posebno dobrim osjećajem za redoslijed tema. Vrlo zrela redakcija osnovnoškolaca, zaključak je povjerenstva.

Glavni urednik lista Zlatarske iskrice bio je Matija Varga, a voditelj stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Ravnatelj Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara Marijan Posarić  na sastanku proširenog uredništva lista Zlatarske iskrice čestitao je svima koji su svojim radom pridonijeli da broj 59 Zlatarskih iskrica bude proglašen najboljim školskim listom u Hrvatskoj.

“Normalno  je da se uspjeh mora dogoditi kada je uložen abnormalan trud i broj sati  na izradu Zlatarskih iskrica” – komentirao je  Varga. Pobjednički broj glasila pripreman je cijelu prošlu školsku godinu, a glavna je tema bila o kućnim ljubimcima u Zlataru.

Priznanje je to i Denisu Vinceku, stručnom suradniku knjižničaru i mentoru, koji od 2011. pomaže mladim novinarima u školi. Zlatarskim osnovcima na uspjehu je čestitala i gradonačelnica, Jasenka Auguštan Pentek.

Novi, jubilarni 60. broj „Zlatarskih iskrica“, priprema se s novim glavnim urednikom Leonardom Rihtarićem, a tema su računalne igrice.

(Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti