ZLATARSKE NAJČITATELJICE

                       

Iris Grozdek iz Gregurovca i Ana Kudelić iz Zlatara, te učenice zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, Viktorija Delimarić i Nikolina Ozimec, su najčitateljice u 2022. godini, priopćila je Lovorka Puklin, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice na svečanosti obilježavanja Noći knjige, u ponedjeljak, 24. travnja. Ujedno ovaj je događaj jedan od sadržaja Proljetnih dana kulture i obilježavanja Dana Grada Zlatara.

Noć knjige je najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje. Ove se godine obilježava 12. godinu zaredom,  od 21. do 23. travnja, s gotovo 1200 programa i akcija diljem Hrvatske.

Kriterij za proglašenje najčitateljica je broj posuđenih knjiga tijekom godine.  S obzirom na to da zbog covida  dvije godine svečanog proglašenja nije bilo,   rezultati su priopćeni na ovogodišnjoj svečanosti. Iris Grozdek tijekom 2021. godine posudila  je 280 knjiga, a prošle godine 284. Ana Kudelić, umirovljena medicinska sestra iz Zlatara, tijekom 2021. godine posudila je 140, a prošle godine 130 knjiga. Obje najčitateljice dobitnice su i Nagrade „Denis Vincek“, koju dodjeljuje  Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije. Iris 2021., a Ana 2022. godine. Najčitateljice koje posuđuju knjige s Dječjeg odjela su za 2022. godinu  Nikolina Ozimec ( 97 knjiga), učenica drugoga razreda zlatarske OŠ i godinu starija Viktorija Delimarić  (57 knjiga) za prošlu godinu. Najčitateljice nagrađene su – vrijednom knjigom!

U nastavku održana je zanimljiva  pričaonica za odrasle s profesionalnom pripovjedačicom  bajki Jasnom Held iz Dubrovnika koju su u Velikoj Britaniji  uvrstili među deset najboljih pripovijedača na svijetu. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti