ZLATARSKI OSNOVCI NA SABORU ČAKAVSKOG PJESNIŠTVA U ŽMINJU

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju međusobnog posjećivanja manifestacija koje njeguju kajkavsko, odnosno čakavsko pjesništvo, učenici zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, sudjelovali su minule subote, kao gosti, na 52. Saboru čakavskog pjesništva u Žminju.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji na kojoj se natječu učenici osnovnih i srednjih škola s čakavskoga govornog područja, a organizira ju Katedra Čakavskog sabora Žminj. Čakavski sabor kulturna je udruga utemeljena upravo u tome gradiću u srcu Istre, a sastoji se od više katedara na području čakavskog narječja.

Zlatarski osnovci, Adam Adanić na bisernici, Elena Šrajbek na violončelu, Petra Benko na gitari i Tamara Sremec kao vokal, odličnom su izvedbom dviju pjesama, Štela bi i Moj vučitel, upotpunili program priredbe i pobrali zasluženi pljesak brojne publike u Čakavskoj kući u Žminju. Ujedno su male čakavce pozvali u uzvratni posjet Zboru malih pjesnika, što će se u sklopu Dana kajkavske riječi održati najesen u Zlataru. U pratnji svojega učitelja glazbene kulture, Matije Vučkovića, i ravnatelja škole  prof. Marijana Posarića, zlatarski učenici posjetili su na kraju dana i Rovinj. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti