ZLATARSKI OSNOVNOŠKOLCI NA ERASMUS RAZMJENI U ČEŠKOJ

Učenici zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar, Matija Mikulec, Vida Srebačić, Tomo Valjak, Veronika Krsnik i Karlo Bingula boravili su od 6. do 13. listopada u sklopu projekta The Media. What next? u Novem Mestu nad Metuji u Češkoj.

Riječ je o planiranoj aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja koja je financirana sredstvima programa Erasmus+ u sklopu međuškolskog partnerstva u kojemu zlatarska škola sudjeluje sa školama iz Češke, Slovačke, Poljske i Litve. Projekt traje dvije godine, a uz lokalne aktivnosti koje se provode u svakoj školi, ciljevi projekta ostvaruju se i na mobilnostima u inozemstvu. Tako su u Češkoj učenici tjedan dana sa svojim vršnjacima aktivno sudjelovali u radionicama posvećenim časopisima: od GDPR-a (regulativa o zaštiti osobnih podataka) preko fotoradionice do pisanja tekstova i njihova objavljivanja u obliku časopisa na popularnoj društvenoj mreži Instagramu.

Učenici su posjetili i Prag te u Globalnoj satelitskoj agenciji, tijelu Europske komisije koja ima središte u glavnome gradu Češke, sudjelovali u radionici o temi Galileo, navigacija i društvene mreže. Učenici su u Novem Mestu nad Metuji bili smješteni kod vršnjaka u obiteljima te su predstavili domaćinima svoju školu, Zlatar i Republiku Hrvatsku, a stečene kompetencije prenijet će svojim vršnjacima u lokalnim aktivnostima koje se u zlatarskoj školi redovito održavaju u Erasmus+ kutku svaki tjedan. U pratnji su bili ravnatelj škole prof. Marijan Posarić i školski projektni koordinator za Erasmus+, Denis Vincek.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti