ZLATARSKI PLANINARI NA VRHU UČKE

Jedna od najaktivnijih zlatarskih udruga, Hrvatsko planinarsko društvo „Oštrc“, ostvaruje svoje planove, bez obzira na vremenske (ne)prilike. Tako je njih osam (Sandra Minđak,  Mario Stuhne,  Tomislav Kvočić,  Željko Furda,  Dinko Sokol, te  Ivan Lončar i Ivica Hanžek koji su bili i vodiči) minulog vikenda krenulo put Gorskoga kotara i Učke.

– U subotu vrijeme je bilo vjetrovito i maglovito, s pola metra snijega, a nedjelja sunčana uz lagani vjetar- kaže predsjednik HPD-a Ivica Hanžek. Iz Zlatara su krenuli ujutro u šest,a odredište im je bio Platak (1363 m), s kojega se pruža pogled na more.  Nakon kraćega odmora krenuli su prema Guslici (1490 m). U bivšoj državi ovdje je bila vojna baza čuvana u najvećoj tajnosti. Sada je devastirana .Jedino je na vrhu obnovljena jedna zgrada i izgrađene su GSM antene. Od uspona na Snježnik (1490 m) su odustali zbog obilna snijega i bure. Prenoćili su u planinarskom domu na Poklonu ( 922 m), prijevoju koji spaja planinske masive Učku i Ćićariju. Nedjelja je prošla u penjanju  na Vojak ( 1401 m), najviši vrh Učke i istarskoga poluotoka. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti