ZLATNI JUBILEJ KPD-A ZLATARJEVE

Pedeset godina Dana kajkavske riječi u Zlataru znači i pola stoljeća djelovanja Kulturno-prosvjetnoga društva „Zlatarjeve“.

Na koncertu u sportskoj dvorani Osnovne škole Ante Kovačića slavljenicima su u utorak, 24. rujna,  jubilej  čestitali Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije, u ime župana, i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek. Među gostima bila je i Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na otoku Braču.

Kao gost nastupio je KUEU „Kaj“ iz Zlatar Bistrice, čiji je pjevački zbor jedan od najuspješnijih u KZŽ. Djeluje pod vodstvom Irene Kušec Kovinčić. Slavljenici su sugrađanima podarili nastup malih recitatora (Manda i Vjera Posarić, Petar Sviben, Greta Cvetko i  Adela Bručić), zatim polaznika tečaja gitare (Antonija Pozaić, Ines Vuk i Vilim Crčić), kojima je to bio prvi javni nastup, a vrhunac programa bio je nastup harmonikaško-gitarističkoga orkestra pod vodstvom glazbenog  entuzijasta Borisa Brežnjaka i Ženske vokalne skupine DORA pod vodstvom Jasminke Krušelj.

Sažet program i trajanje, optimalno za predstavljanje kvalitete muziciranja. Primjer kakve bi trebale biti i sve priredbe Dana kajkavske riječi. Predstavljen je i CD „To je naš zlatarski kraj“ s 12 pjesama, snimljen u studiju GS Pinklec. Naslovnicu krasi fotografija Nevena Pisačića. Izdavanje CD-a financijski su potpomogli Krapinsko-zagorska županija i Grad Zlatar. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti