ŽUPAN KOLAR U ZLATARSKOJ NOĆI MUZEJA

Kad je Hrvatsko muzejsko društvo 2005. godine pokrenulo manifestaciju „Noć muzeja“, sudjelovalo je samo šest zagrebačkih muzeja. Sedamnaest godina poslije toliko ih je 28. siječnja sudjelovalo samo iz Krapinsko-zagorske županije ! Zagorski su sudionici bili Gradska galerija Zabok, Galerija Antuna Augustinčića u Klanjcu, Muzej grada Pregrade Dragutin Tudjina, Muzej Radboa Radoboj, Galerija grada Krapine i Galerija izvorne umjetnosti u  Zlataru.  Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar otvorenju Noći muzeja, diljem Hrvatske u 18 sati, prisustvovao je u zlatarskoj galeriji, u kojoj je otvorio  retrospektivnu  izložbu poznatog varaždinskog slikara Branka Bobića. Autor je izložio  dvadesetak ulja na platnu iz svojih ciklusa „Cvijeće“, „Zidovi“, „Pejzaži“   „Vlakovi“ i „Vedute Varaždina“.

– U ovim složenim epidemiološkim okolnostima počašćeni smo što smo na ovako lijep način mogli ugostiti našeg susjeda, poznatog varaždinskog slikara, gospodina Bobića. Znajući što obitelj Bobić znači za Varaždin i Varaždinsku županiju, zadovoljstvo je bilo ovdje u Galeriji izvorne umjetnosti i na simboličan način spojiti ova dva grada i naše dvije županijeporučio je župan Kolar. Okupljene su pozdravili i izaslanica gradonačelnice Zlatara Ivana Parlov Roksandić, v.d. ravnateljica Galerije izvorne umjetnosti Božena Slunjski te Željko Slunjski, koji je govorio o značaju autora izložbe i čitave obitelji Bobić, posebice prisutnog slikareva sina Davora, koji je jedan od najuglednijih hrvatskih skladatelja i dugogodišnji ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, čiji se koncerti tijekom rujna i početkom listopada održavaju i u Krapinsko-zagorskoj županiji. I u Gradu Zlataru, u župnoj crkvi sv. Marije Snježne u Belcu.

U popratnom programu nastupio je kvartet mladih glazbenika (Karlo Adanić, Vid Adanić, Ivan Ceboci i Mihael Požgaj), članova ČrnihTomaša iz Lobora.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti