ZVONE NOVA ZLATARSKA ZVONA

Pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Šaško, u nedjelju je u Zlataru blagoslovio dva nova zvona podignuta u toranj župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Jedno je teško 600 ,a drugo 137 kilograma i lijevana su u poznatoj austrijskoj ljevaonici Grossmayer u Innsbrucku. Utemeljena je 1599. godine. Organizacijom  kupnje zvona rukovodio je zlatarski župnik, vlč. Dragutin Cerovečki.

-Do sada smo imali tri zvona, a u vrijeme obnove crkve i tornja, za vrijeme službovanja pok. župnika  Josipa Čukmana, bila su predviđena još dva, tako da sada imamo puni akord u zvonima – kaže vlč. Cerovečki. Zazvonila su u 11 sati kada je počelo misno slavlje što ga je predvodio mons. Šaško, uz asistenciju vlč. Cerovečkog, domaćeg sina mons. Zvonimira Kurečića, prof.dr. Ante Crnčevića ,loborskog župnika Tomice Božičeka  i vlč. Josipa Bana iz Orehovice. Nabavu novih zvona financirali su župa i župljani, Grad Zlatar i obrtnici. (Željko Slunjski)


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/zlatar/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259
Grad Zlatar

Comments are closed.

Dokumenti