Predstavljeno Idejno rješenje Trga slobode u Zlataru

Protekli petak u Gradskoj je vijećnici održano predstavljanje Idejnog rješenja Trga slobode u Zlataru kojeg su prisutnim građanima predstavili djelatnici tvrtke „Hršak & Hršak“ d.o.o.

Prisutnima se na početku obratio gradonačelnik Stanko Majdak i zamjenica gradonačelnika Jasenka Auguštan-Pentek  te su nakon toga riječ preuzeli mladi projektanti već spomenute tvrtke.  Prezentacijom je, uz dodatno pojašnjenje , predočena vizija kako bi trg mogao izgledati.

Nakon prezentacije, građanima je dana mogućnost postavljanja pitanja vezano za predstavljeno idejno rješenje. Neka od pitanja bila su vezana za korištenje određenog kamena ili drveća te izostavljanje lijevog dijela trga, dok se većina pitanja odnosila na obnovu ceste D29 te tranzitnog prometa. Prisutnima je objašnjeno kako postoji i ideja za uređenje cijele stare jezgre Grada Zlatara te će se, ukoliko će Grad dobiti neka sredstva na natječaju za projektne dokumentacije, pristupiti projektiranju cijele stare jezgre. Rečeno je kako se za sada pristupilo samo idejnom rješenju trga upravo zbog obnove ceste D29 i promijene prometne regulacije.

IMG_4074IMG_4073IMG_4075IMG_4076IMG_4078IMG_4112IMG_4115IMG_4118IMG_4119IMG_4120IMG_4121

 

Odgovori

Dokumenti